Kék hírek, bulvár

2008.10.16. 10:52

Leváltották a mohácsi rendőrkapitányt

Azonnali hatállyal, indoklás nélkül felmentette Gál Vilmost, a Mohácsi Városi Rendőrkapitányság vezetőjét Dakos József megyei rendőrfőkapitány. A városban az elmúlt hónapokban több, nagy visszhangot kiváltó eset történt: rendőri romaverések vádjáról, iskolákban terjedő agresszióról szóltak a hírek.

(DN-információ)

Dakos József dandártábornok indoklás nélkül, azonnali hatállyal felmentette posztjáról Mohács rendőrkapitányát, Gál Vilmost - értesült a Dunántúli Napló. A leváltott kapitány helyére megbízottként Garamvári Gábor, a pécsi központi rendőrőrs vezetője kerül.

A megye rendőr-főkapitánya mindössze annyit közölt, más – még nyilvánosságra nem hozott – beosztást kínált fel Gál Vilmosnak. A dandártábornok bejelentette, Garamvári Gábor őrnagyot bízta meg a mohácsi kapitányság vezetésével, aki eddig a pécsi központi rendőrőrsöt irányította.

Gál Vilmos nem fűzött megjegyzést menesztéséhez. Amint mondta, rendőrtisztként tudomásul vette a döntést. További pályafutását illetően azt nyilatkozta, egyelőre még nem határozott: öt nap gondolkodási idő áll rendelkezésére, hogy eldöntse, elfogadja-e új beosztását.

Garamvári Gábor őrnagy elmondta, meglepetésként érte a felkérés, amit azonnal elfogadott. A következő néhány napot a feladatok áttekintésével tölti, azt követően tájékoztatja a nyilvánosságot terveiről. Az új mohácsi kapitányt egyébként csütörtökön már be is mutatták a mohácsi kistérségi társulási ülésen, ahol a polgármesterek azt kérték tőle, a rendőrség emberei többet legyenek jelen a közterületeken. Szekó József, Mohács polgármestere azt mondta a váltás kapcsán, ahogy eddig, úgy a jövőben is minden segítséget megad az önkormányzat a város kapitányának, hogy eredményesen végezhesse a munkáját.

Mohácsról az elmúlt hónapokban gyakran szólt a rendőrségi krónika - mint arról beszámoltunk, a városban háromszor vádoltak meg rendőröket romák elleni erőszakkal, miközben a városi fiatalok körében több agresszív eset, fenyegetés, zsarolás és verés is előfordult. A konfliktusok kapcsán Szekó József polgármester úgy vélekedett, a rendőrség sok esetben nem tud kellő hatékonysággal fellépni, ezért az önkormányzatnak kell cselekednie. Tovább borzolta a kedélyeket az a baleset is, amelynek során egy szórakozóhelyen egy kézigránát gyújtószerkezete robbant fel egy szolgálaton kívüli rendőr kezében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!