Kék hírek, bulvár

2008.10.29. 15:59

Trükkös fatolvajt fogtak az erdészek

„Nagybani” fatolvajt fogtak a Mecseki Erdészeti Zrt. munkatársai. A falopás és természetkárosítás miatt feljelentett bűnöző ügyét a rendőrség gyorsított eljárás keretében vizsgálja.

forrás: Mecseki Erdészeti Zrt.

Nagy tételben, megrendelésre dolgozó fatolvajt fogtak el a Mecseki Erdészeti Zrt. Pécsváradi Erdészetének munkatársai október közepén. A pellérdi férfit a büdöskúti részen fülelték le az erdészek, az autóval és az éppen ellopott fával együtt, és feltartóztatták, amíg a rendőrség a helyszínre nem ért. A tettes ellen az erdészet mellett a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai is feljelentést tettek, természetvédelmi övezetbe történő behatolás miatt.

Az erdészet munkatársai elmondták: a helyi „alkalmi” tolvajokat a keréknyomok alapján általában be tudták azonosítani, ám az utóbbi időben hagyott, rendkívül változatos nyomok gondolkodóba ejtették őket. A rendőrségi nyomozás során kiderült: a tettes egy orgazda megrendelésére dolgozott, aki minden alkalommal más autót bérelt számára a fa elhordására.

A feljelentés nyomán a rendőrség gyorsított eljárásban vizsgálja az ügyet, és az első bírósági tárgyalásra már október 22-én sor került volna – csakhogy az élelmes tolvaj egyszerűen nem jelent meg, elodázva így az ügy lezárását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!