Kék hírek, bulvár

2015.04.15. 11:02

Jelzőkutyával is keresik a tóban eltűnt férfit

A keresés kedden is folytatódott, immár budapesti speciális mentők részvételével.

B. A. (Dunántúli Napló)

Lapzártánkig nem találták azt az eltűnt férfit, aki a piskói horgásztóba esett bele még a múlt héten, húsvéthétfőn. A keresett személy tudomásunk szerint a harmincas évei végén járó, családos, és budapesti illetőségű. Mint korábban megírtuk, tűzoltók, baranyai és somogyi búvárok, önkéntesek is keresték a többhektáros, legmélyebb pontján öt méter mély horgásztóban.

Húsvéthétfőn két férfi ment ki csónakkal a tóra, felborultak, de csak egyikük tudott kiúszni. A keresés tegnap is folytatódott, immár budapesti speciális mentők részvételével. Mellettük továbbra is dolgozik a somogyi KÖTÉL Speciális Mentőszolgálat. Tőlük tudjuk, hogy azért is húzódhatott el a keresés, mert előbb nem találták annak a helynek a közelében a férfit, amelyet a csónak felborulása nagyjábóli helyeként jelöltek meg, majd elromlott a szonárberendezés, amely segítette volna a pontosabb helymeghatározást. Most már van ilyen működő készülék, sőt drónt is alkalmaztak, nem adják fel a keresést. A pestiek segítségével olyan kutyát is bevetettek, amely szag alapján jelezni tudja csónakból, ha test van alatta a mélyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!