Kék hírek, bulvár

2016.01.22. 12:35

Karácsonyi gyilkosság: hét év a fiatalkorúak börtönében

Két 16 éves fiú bántalmazott egy 36 éves pécsi férfit az Indóház téren tavalyelőtt szenteste. Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt ítélte el őket a Pécsi Törvényszék.

dg (bama.hu)

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt az első rendű vádlottat 7 év fiatalkorúak börtönére, a másod rendű vádlottat 6 év 6 hónap fiatalkorúak börtönére ítélték első fokon pénteken Pécsen. A harmadrendű rendű vádlottat 2 év próbára bocsátották csoportos garázdaság bűntette miatt.

A három fiatalkorú vádlott ismerték egymást, gyakran voltak együtt, e közben alkalmi jelleggel szeszes italt is fogyasztottak. 2014. december 24-én a vádlottak ittas állapotban Pécsett, a főpályaudvar északi oldalán található buszmegálló mellett hangoskodtak, trágár kifejezéseket használva. A közelükben haladt el az ittas sértett, barátja társaságában, aki a vádlottak trágár kifejezéseit magára vette, ezért visszaszólt nekik. A sértett és a vádlottak közötti szóváltást követően kölcsönösen egymás felé indultak, majd először az I.r., majd a II.r. vádlott több ízben, és III.r. vádlott egy ízben megütötték a sértettet, aki az ütések és ittassága miatt is, a földre esett. Ez után az I.r. és II.r. vádlottak a sértett társaságában lévő barátja felé indultak, aki észlelve a támadó magatartásukat távozott a helyszínről. Az I.r. és a II.r. vádlott visszaszaladtak a buszmegállóba, futás közben a II.r. vádlott páros lábbal a fekvő sértett felső testére, a has részére ugrott, majd az I.r. vádlott szintén a sértett felső testére, a has részére ugrott, ez után a vádlottak a helyszínről eltávoztak.

A sértett barátja telefonon értesítette a mentőket. A sértettet kórházba szállították, azonban ott a keringése összeomlott, elhunyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!