Közélet

2005.11.19. 13:09

MiZo - késik, de lesz végkielégítés

Priol Tamás, a MiZo Rt. szakszervezeti vezetője cáfolta azokat a híreszteléseket, miszerint az elbocsátott dolgozók nem kapják meg a nekik megjáró juttatásokat. Ugyanakkor elmondta, hogy a több száz ember ügyintézése miatt előfordul, hogy egyeseknek csak késedelmesen, esetenként két hét csúszással.

BAMA

– A dolgozók mindent megkapnak, ami a kollektív szerződés szerint nekik megjár, így a cég kifizeti a végkielégítést, a felmondási időt – itt az érintettek felmentést kaptak a munkavégzés alól – és a ki nem vett szabadságot is. Sajnos azonban már első lépcsőben is 238 főről van szó, és a munkaügy nem tud egyszerre foglalkozni mindenki ügyével.

Priol Tamás elmondta, hogy az Élelmiszer-ipari Dolgozók Szakszervezeténél egyeztetett a Sole Hungária Rt. jogászával, aki kilátásba helyezte, hogy rövidesen új kollektív szerződés készül az öszszevont két cég dolgozói számára. A szakszervezet álláspontja, hogy az nem tartalmazhat kedvezőtlenebb feltételeket a korábbinál a munkavállalók részére.

Részletek a Dunántúli Napló szombati számában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!