Közélet

2006.11.29. 19:29

Tervezett elbocsátást hoz a szezonzárás

Harkány | Nincs olyan gazdasági körülmény, amely miatt a Gyógyfürdő Rt.-nél létszámleépítésre kellene sort keríteni a közeljövőben - közölte Horváth Sándor vezérigazgató. Elmondása szerint a téli időszakban – amikor a fürdőnek csak meghatározott részlegei üzemelnek – csak azoktól a dolgozóktól válnak meg, akikkel eleve szezonális szerződést kötöttek.

K. J. (Dunántúli Napló)

Mint megtudtuk, az ebbe a körbe tartozók a teljeskörű nyitva tartás idején az összes foglalkoztatottak tizenöt százalékát teszik ki. A szezonális alkalmazottak – például kabinosok, vállfások, takarítók, medenceőrök – alkalmazása eltérő idejű, az mindig függ a strandfürdő szolgáltatási körének épp esedékes bővítésétől.
A legkorábban alkalmazásba kerülők felvétele már áprilisban megtörténik. Az elbocsátások is hasonlóképp zajlanak, mivel kedvező időjárás esetén a szabadtéri medencék is tovább üzemeltethetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!