Közélet

2007.03.28. 11:46

Csomagban adják az ingatlanokat

Pécs | Újabb jelentős változásokat eredményezhet a megyeszékhely belvárosában az a kezdeményezés, amelynek keretében a Pannon Volán Zrt. értékesíti a távolsági buszpályaudvartól délre eső ingatlanjait.

Kaszás E. (Dunántúli Napló)

Az Ipar utca 7. szám alatti tömböt, és a hozzá kapcsolódó öt tömböt együttesen bocsátja áruba a tömegközlekedési cég, a terület minimális árát 301 millió forintban határozták meg.

A társaság nem először próbálja értékesíteni a szóban forgó területet – tudtuk meg Balázs Dezső vezérigazgatótól –, az elmúlt esztendőben közzétett első felhívásra azonban nem érkezett értékelhető ajánlat. Mint a cégvezető elmondta, egyben adják el az ingatlanokat, a minimálárat pedig egy szakmai értékbecslő bevonásával határozták meg.

A kultúrfővárosi cím komolyabb eredménnyel kecsegtet a mostani tender kapcsán. Az elmúlt időszakban több belvárosi ingatlan kelt el szállodafejlesztési célra, és a kereskedelmi profilú beruházások is új lendületet kaptak a város belterületén. Lapunk információi szerint a területhez közel – az Alsómalom és Rákóczi utca határolta területen – újabb négycsillagos szállodafejlesztésbe kezd egy hazai vállalkozó, a kereskedelmi célú érdeklődést pedig jól mutatja, hogy korábban az OBI-áruház megépítésének lehetséges helyszíneként merült fel a távolsági autóbusz-pályaudvar és környezete.
Mivel a szóban forgó területtel határosan – a Bajcsy-Zsilinszky utca felé – fekvő ingatlanok városi tulajdonban vannak, kézenfekvő, hogy az egyik érdeklődő maga a város lehet. Önkormányzati elképzelések szerint a belvárosi parkolási gondokon enyhítő mélygarázs, fölé üzletek, lakások épülhetnének a körzetben. Április közepére derülhet ki, hogy milyen beruházás indul a területen.

Nem téma a privatizáció

A gazdasági kormányzat a korábban felmerült lehetőségtől elállva középtávon levette a napirendről a Volán-társaságok privatizációját. Ehelyett a megyei tömegközlekedési cégek hatékony régiós átszervezését szabta feladatul a gazdasági és közlekedési tárca az elkövetkező két-három év során, csak ezt követően kerülhetne sor a magánosításra.

Mint korábban megírtuk, több hazai megyeszékhely – így Pécs mellett Szeged és Debrecen is – bejelentkezett a megyei vállalatok ingyenes átvételére, a helyi és a helyközi tömegközlekedés hatékony átszervezésére.

Mint korábban megírtuk, több hazai megyeszékhely – így Pécs mellett Szeged és Debrecen is – bejelentkezett a megyei vállalatok ingyenes átvételére, a helyi és a helyközi tömegközlekedés hatékony átszervezésére. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!