Közélet

2007.06.19. 17:13

Nagy belvárosi lakásba költözhet a Vígh család

Hamarosan beköltözhet új otthonába családjával Vígh András. Amint arról beszámoltunk, a 12 gyermekes pécsi édesapa egyik fiával indult el 34 négyzetméteres otthonukból hétfőn gyalog Budapestre.

(bsa)

A család 11 éve él a parányi lakásban, de nem kaptak eddig másikat. Azért indultak el, hogy felhívják problémájukra a figyelmet, ám csak Hirdig jutottak. Ott dr. Papp Judit, Pécs főjegyzője várta őket egy ígérettel, hogy kiutalnak számukra egy lakást. A Rákóczi úti 3 szobás lakás kulcsait ugyan csak a népjóléti bizottság holnapi döntése után vehetik át, ám Nyőgéri Lajos, a bizottság elnöke közölte, támogatják a kiutalást.
A 48-as térhez közeli 100 négyzetméteres lakást eredetileg árverésre kínálta volna a város. Vígh András azt mondta, boldogok, s hogy előbb is eszébe juthatott volna az akció.

Dr. Papp Judit közölte, egy húsvéti polgármesteri fogadóóra óta tudnak a családról, azóta próbálnak nekik segíteni. Eddig azonban külvárosi kertesházakat kínáltak számukra, csak mostanra – jórészt az újságíróknak tett nyilatkozatokból derült ki –, hogy Víghék a belvárosba költöztek volna a legszívesebben a gyerekek iskolái miatt. Pécs címzetes főjegyzője hozzátette, olcsóbb lakbérrel, rezsitámogatással tudnak még segíteni a családnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!