Közélet

2008.01.13. 20:01

Feljelentést tettek Toller tiszteletdíjának ügyében

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tettek azok ellen, akik felelősek azért, hogy 2007. január 31-e után is folyamatosan kiutalják dr. Toller László tiszteletdíját és költségátalányát.

Cs.L.

Eljuttatta lapunkhoz dr. Szerdahelyi Szabolcs, a DEPORT-’56 szervezet elnöke azt a feljelentést, amelyet vasárnap tett az Országos Rendőr-főkapitányságon (ORFK) jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanúja miatt azok ellen a személyek ellen, akik felelősek azért, hogy 2007. január 31-e után is folyamatosan kiutalják dr. Toller László országgyűlési képviselő tiszteletdíját és költségátalányát.

Szerdahelyi azzal érvelt, hogy az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény szerint a képviselő minden év január 1-jétől köteles vagyonnyilatkozatot tenni. Ennek elmulasztása esetén tiszteletdíjban nem részesülhet, képviselői jogait nem gyakorolhatja. Toller Tünde tett ugyan férje helyett vagyonnyilatkozatot, de ez joghatályosnak nem fogadható el, mert Szerdahelyi szerint a feleség ezt csak akkor tehette volna meg, ha ő lett volna a kirendelt gondnoka, ám ahhoz meg kellett volna indítania a gondokság alá helyezési eljárást.

Rendőrségi körökből származó információnk szerint az ORFK nem tagadhatja meg az ügyben a nyomozást, azt valószínűleg a BRFK folytatja majd le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!