Közélet

2008.07.09. 19:53

Augusztusra rendet ígérnek a Zsolnay-szobornál

– Július végére szerződés szerint el kell készülnie a Zsolnay-körforgalom átépítéséből még hátralévő munkálatoknak – tájékoztatta lapunkat Soó László, a Pécs Holding Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Babos A. (DN)

Az egész projekt kivitelezését irányító vezérigazgató-helyettesnél arra is rákérdeztünk, miért nem lettek készen az eredetileg tervezett június végi határidőre. Soó László erre azt mondta, a június vége egy óhaj volt részükről, ám miután a közgyűléstől a vártnál később kapták meg a fejlesztésre szánt pénzt, a szerződést csak július végi határidővel tudták megkötni a vállalkozóval. Ezt az időpontot reményeik szerint tartani tudják, szerinte jó ütemben haladnak, így ha csúszás lesz, azért a kivitelező kötbérrel felel. Amint azt korábban megírtuk, hátra van a körforgalom környékének díszkövezése, a díszszegélyezés, a parkosítás, a fásítás, a szobor díszkivilágításának bekötése, illetve a Zsolnay-szobor rekonstrukciójához kapcsolódó emléktáblák kihelyezése, amelyhez a díszszegélyhez hasonlóan itt is faragott süttői mészkövet használnak fel. A munkák miatt az autós forgalom korlátozására nem lesz szükség. A beruházás teljes költségvetése 66 millió forint, ebből a tavaszi-nyári munkálatok 26 millióba kerülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!