Közélet

2008.11.24. 13:54

Online játékkal kampányol a PTE

A 2009-es beiskolázási kampányról tartott sajtótájékoztatót november 24-én délelőtt Font Márta oktatási és tudományos rektorhelyettes, Lengvárszky Attila, az Oktatási Igazgatóság vezetője és Vendler Balázs, a kampány szimulációs szoftverjét üzemeltető cég ügyvezetője. A PTE széles képzési kínálatát mutatták be, valamint a Magyarországon egyedülálló felvételi játékot "Tudást adunk" mottóval.

Forrás: PTE

Font Márta rektorhelyettes asszony számokkal támasztotta alá, hogy a Pécsi Tudományegyetem egyike a legjobb magyar egyetemek egyike. 10 karral, 200 szakkal várja a jelentkezőket, szinte a teljes oktatási palettáról választhat a leendő hallgató. 25 féle felsősokú szakképzés, 83 alapszak (BA, BSc), 7 osztatlan képzés, 50 mester szak (MA, MSc), 36 szakirányú továbbképzés, valamint 33 féle doktori program közül biztosan megtalálja mindenki a neki legmegfelelőbb képzést.

Fontos, hogy a Bologna rendszerű képzésnek, valamint a kreditrendszernek köszönhetően átjárhatóak és rugalmasak a képzések, így nagy a variációs lehetőség is. Egy alapszakról több mesterszakon lehet továbbtanulni, így értelemszerűen egy mesterszakra több alapszakról is érkezhetnek a hallgatók. Képzésük során a hallgatók külföldi ösztöndíjakban részesülhetnek, akár több szemesztert is tölthetnek a PTE külföldi partneregyetemein, melyből jelenleg 343-al büszkélkedhet az egyetem.

Színes egyetemi élet vár

Rektorhelyettes asszony kiemelten fontosnak tartja, hogy a számos képzési lehetőség mellett kulturális, sport és egyéb programok is várják az ide jelentkezőket, mint például a Táncoló Egyetem, az UnivPécs, az UnivTV, a PEAC, a JESZ, valamint a KÖSZI is a hallgatók rendelkezésére áll pályorientációs, karriertervezési és egyéb programokkal. Még felsorolni is hosszú a kínálkozó lehetőségek tárházát, hiszen tovább színesítik az egyetemisták életét a gólyabálok, szakestek és a PEN, a Pécsi Egyetemi Napok.

Lengvárszky Attila azt hangsúlyozta, hogy a Pécsi Tudományegyetem egy gondoskodó egyetem, mert jelentkezés előtt is segítséget kíván nyújtani a legmegfelelőbb pálya megtalálásában, az egyetemi évek alatt is törődik a hallgatókkal, támogatást nyújt egyre több tekintetben, valamint a diplomaszerzés után is további képzéseket kínál. Az öregdiák szervezet, a Pécsi Diplomások Köre pedig kapcsolatot tart a végzett hallgatókkal, számos szolgáltatással jár a kedvükben.

Nyílt napok és játék

A PTE célja, hogy a piacképes diplomát adó képzéseken túl élményekben gazdag egyetemi kulturális életet biztosítson a hallgatóinak. November 29-én a Felvételizők Napján a felvételi eljárásról, szakokról szóló előadásokon kívül az érdeklődők betekintést nyerhetnek az egyetemi életbe is: igazi egyetemi előadásokat hallgathatnak meg a legjobb oktatóktól. A nyílt napokon is színes programok segítik a felvételizők, szülők tájékozódását. Ebben segítségükre lesz a PTE online elérhető képzési katalógusa, valamint a felvételizőknek szóló honlap: felveteli.pte.hu, ahol rengeteg hasznos információ, határidők, hírek várják a látogatókat.

Idén a felvételizők még az igazi felvételi előtt rengeteg hasznos információt szerezhetnek a PTE-ről a Tudást adunk című internetes játék során, amely november 24-én 12:00-kor indult. A játék maga egy szimuláció, ahol a regisztráció után egy "felvételit" sikeres kitöltésével mintegy virtuális hallgatója lesz a PTE-nek, és rögtön a szorgalmi időszakba csöppen, ahol kérdésekre kell válaszolnia. A válaszok megkeresése által megismeri a PTE-n kívül a város, a régió kulturális és természeti értékeit, valamint a tanulmányaikkal kapcsolatban is információhoz jut a résztvevő. A kétfordulós játék vizsgaidőszakkal zárul, a nyeremények ezután kerülnek szétosztásra. Gazdára vár egy laptop, egyéb értékes nyeremények, gólyatábori helyek, és nagy jutalmat kap a legtöbb jól szereplő virtuális PTE-hallgatót küldő középiskola is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!