Közélet

2009.11.12. 18:57

Virtuális egyetem épült

Virtuális egyetem, felvételi tájékoztató kártya, az internet adta lehetőségek használata – megkezdte beiskolázási kampányát a Pécsi Tudományegyetem.

Nyaka Szabolcs

„Nem csak tudást adunk” – ez a Pécsi Tudományegyetem idei felvételi szlogenje. Mint Lengvárszky Attila oktatási igazgató a tegnapi sajtótájékoztatón utalt rá, tavalyhoz képest – amikor a „Tudást adunk” mottóval indítottak – kibővült az egyetem kampánya. Immár azt is hangsúlyozzák, hogy az ország egyik legjelentősebb egyetemén nemcsak a tanulásra, hanem közösségi életre, önmagunk kiteljesítésére is lehetőség nyílik. Ezt a képet közismert arcok mutatják be az universitas kampányában, akik mind a pécsi egyetemhez kötődnek: Fegyverneky Zsófia válogatott kosárlabdázó, Beck Zoltán, a 30Y zenésze és Závada Pál író.

Ahhoz, hogy a leginkább érintett célcsoportot, azaz a középiskolásokat elérje a Pécsi Tudományegyetem, új eszközökhöz kellett nyúlni. Már tavaly is nagy sikert aratott az egyetemi on-line játék, idén ezt még tovább tökéletesítették, közölte Vendler Balázs, a kampány ezen részét szervező informatikai cég vezetője. Idén a nemcsaktudastadunk.hu címen gyakorlatilag egy virtuális egyetemre lehet belépni. Van felvételi, s az sem mindegy, hogy a diák állami vagy költségtérítéses képzésre jut be. Választani lehet a pécsi albérletek vagy kollégiumok közül, lehet bulizni vagy könyvtárba menni, de vizsgázni is muszáj. Ezzel a középiskolások jobban megismerhetik a pécsi egyetemi életet, sőt, akár felsőbb éves hallgatókkal is találkozhatnak – s tőlük szerezhetnek információkat. Mint megtudtuk, a játékban legjobban szereplők értékes nyereményeket is kaphatnak: robogót, laptopot vagy éppen iPod-ot.

Az on-line játékot webes közösségi portálokon és blogokon, chatszobákban is népszerűsítik. Lengvárszky Attila oktatási igazgató azt is elmondta: az idén a felvételi tájékoztató is különleges lesz, az információkról ugyanis különálló kártyákat, s nem könyvet vagy füzetet adnak ki.

Van ugyanakkor mit népszerűsíteni, hiszen amint dr. Font Márta oktatási rektorhelyettes vázolta, a Pécsi Tudományegyetem tíz karán 300 képzést kínál, ezzel a magyar felsőoktatási lehetőségek szinte 100 százalékát lefedve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!