Közélet

2009.12.12. 10:13

Feloszlathatják a legnagyobb baranyai Fidesz-szervezetet

A pártvezetéssel szemben Tiffán Zsolt helyett Kékkői Zoltánt támogatják a siklósi fideszesek. A helyi szervezetet ezért feloszlathatják.

B. A. (Dunántúli Napló)

Feloszlathatják a legnagyobb baranyai Fidesz-szervezetet, a siklósit azt követően, hogy nem azt a jelöltet támogatta, akit a párt vezetése favorizál. Az indok az, hogy a Fidesz jó hírnevét sértette az alapszervezet tagjainak tevékenysége – felelte kérdésünkre Szalai Ottó, a siklósi alapszervezet vezetője.

Erről kedden tárgyalnak Budapesten. Azon információinkat is megerősítette, miszerint a tagság egy része, sőt más alapszervezetek tagjai közül is többen a kilépésen gondolkodnak. A fideszesek azon háborodtak fel, hogy Kékkői Zoltán országgyűlési képviselő várhatóan elesik hétfőn a 2010-es országgyűlési képviselő-jelöltségtől.

Baranya 6. számú választókerületében ugyanis két fideszes jelölt volt, Kékkőin kívül Tiffán Zsolt villányi borász megyei elnök, akit támogat az országos elnökség. Pedig a választókerület tizenkét fideszes alapszervezetéből kilenc Kékkőit támogatta, majd egy megismételt szavazáson 117-57-re ismét ő nyert.

– Nyugdíjba vonulok és festegetni fogok, ez a hobbim – nyilatkozta a Dunántúli Naplónak Kékkői Zoltán, aki elmondta, nincs sértődöttség benne.

Szerettük volna megkérdezni Bánki Eriket, a párt régióigazgatóját is, de őt nem értük el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!