Közélet

2010.01.21. 10:49

Szerel a hadsereg a Tubesen

Karbantartást végeznek a Tubesen működő katonai objektumon, a Honvédelmi Minisztérium a sajtón keresztül kért és kapott engedélyt Pécstől a járművek számára. Videós beszámoló a helyszínről.

B.A.

Elfogadhatatlannak, és egy kulturális fővárossal szemben kiváltképpen barátságtalan lépésnek minősítette csütörtök délelőtt a Tubes-tetőn Nagy Csaba, Pécs fideszes alpolgármestere Szekeres Imre honvédelmi miniszter szerda esti sajtón keresztüli üzenetét.

Kifejtette, hogy mielőtt megszólalt volna ebben az ügyben a polgármesteri és alpolgármesteri titkárságon, és dr. Papp Juditnál, Pécs címzetes főjegyzőjénél is rákérdezett arra, hogy érkezett-e korábban hivatalos levél, kérés a város felé arról a Honvédelmi Minisztérium részéről, hogy használni szeretnék a Tubesre felvezető utat. A válaszokból egyértelműen kiderült: ilyen levél nem érkezet a fővárosból.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Szerel a hadsereg a Tubesen
[/caption]

Nagy Csaba a Dunántúli Naplónak mindezeket azt követően mondta, hogy személyesen jelent meg csütörtök délelőtt a Tubesen – dr. Vicze Csilla, a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője, és Kővári János városházi képviselő társaságában. Úgy, ahogyan azt Páva Zsolt polgármester szerda esti válaszlevelében is előrebocsátotta. Igaz az is, hogy abban azt is kérte a minisztertől, hogy tájékoztassák a pontos érkezésükről. Mindezzel ellentétben a minisztérium a várost nem tájékoztatta ezekről, lapunk érdeklődésére, miszerint mikor érkeznek pontosan, tegnap reggel annyit mondtak csak: a nap folyamán.

A civilek és a város képviselői csak az objektum egyik őrével tudtak beszélni, de a katona közölte: nincs engedélye arra, hogy tárgyaljon vagy nyilatkozzon, így közölték vele kifogásaikat, de érdemi egyeztetés nem történt.

Elmondták ugyanakkor a sajtónak azt is, hogy ha karbantartásról van szó, a honvédség a továbbiakban is bármikor elvégezheti a szükséges munkát, előzetesen megkért úthasználati engedéllyel.

Ezek is érdekelhetik