Közélet

2010.05.19. 14:50

Petik Attila a vízilabdázók új edzője

Immár hivatalos: hat év után távozik a Pécsi Vízmű-PVSK Füszért férfi vízilabda-csapatától Ambrus Tamás vezetőedző, akinek a helyére a nyolcadik helyezett Újpesttől Petik Attila érkezik.

K. Mayer András

A délelőtti sajtótájékoztató elején De Blasio Antonio szakosztályelnök mondta ki a leglényegesebb információt: a balján helyet foglaló Ambrus Tamás helyett a következő szezontól már a jobb oldalán ülő Petik Attila irányítja az élvonalban szereplő pécsi vízipólósokat. Bár a csapat gyenge idényt zárt (végül az alsóház tetején, a kilencedik helyen végzett), Ambrusnak nem ezért kellett távoznia – és persze nem ez az eredmény keltette fel az őt tárt karokkal váró, bajnokaspiráns Ferencváros vezetőségének figyelmét.

– Nagy megtiszteltetés volt itt dolgozni – kezdte búcsúbeszédét Ambrus Tamás. – Olyan ismeretlen területre jöttem hat éve, ahol senki sem tudta, meddig lehet eljutni, de többek között Petőváryval, Kósz Zolival olyan csapat jött össze, amely megérezte, hogy itt lehet valami szépet, maradandót alkotni. Voltak nagyon jó eredményeink, gyorsan elszaladtunk az ötödik helyig, ami LEN-kupa indulást ért, pedig akadtak nehezítő körülmények, mint például az, hogy ránkszakadt a tető. De mostanra eljutott odáig ez a klub, hogy kitörölhetetlen a magyar vízilabda palettájáról, s a szakma úgy beszél róla, mint olyan helyről, ahol profi, magas szintű munkát lehet végezni.

Az új tréner, Petik Attila megerősítette elődje szavait, amikor elmondta, hogy őt is éppen a pécsi munkában rejlő lehetőség vonzott ide Újpestről.
– Újpesten sajnos bizonytalan volt a jövő és bizonytalansággal telt már az idei szezon is, ezért számomra nagyon jókor jött ez a megkeresés – fogalmazott a 37 éves szakvezető, akinek a háta mögött eredményekben gazdag játékospályafutás áll: a BVSC-vel például kétszer nyert bajnoki címet és egyszer Magyar Kupát. – Nem sok időm volt gondolkodni az ajánlaton, de nem is nagyon kellett, mert hallottam, hogy a város a vízilabda mellé állt, minden lehetőség adott ahhoz, hogy az ember nyugodtan dolgozzon.

Természetesen szóba kerültek a következő szezon, valamint a távolabbi jövő tervei is. Ezzel kapcsolatban elhangzott, hogy az új szakvezető a legfontosabbnak a kapuskérdést tartja, már megvan a jelöltje, s emellett szeretné szerződtetni az Újpesttől a japán Naganuma Atsushit. A bajnokságot nemrég befejező pécsi keretből mindenkit meg akarnak tartani, s már csak két játékossal, LEN-kupátkell tárgyalni a folytatásról. Az októberben kezdődő idénynek visszafogottabb célokkal vágnak neki, a lehetőségeket figyelembe véve legjobb esetben a hatodik helyre várják a csapatot, a következő három éves időszak utolsó szezonjára azonban ismét el akarják érni az ötödik helyet és a LEN-kupát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!