Közélet

2010.08.03. 18:12

Szerkezetkész állapotban az új egészségügyi központ

Kirajzolódtak a Bodonyi utcai építkezésen az új járóbeteg-szakellátó központ körvonalai, az épület gyakorlatilag szerkezetkész, ebből az alkalomból bokrétaünnepséget szerveznek szerdán az Ormánság központjában.

H. Zs.

Nagy Attila polgármester elmondta, az új egészségügyi központban elérhető lesz az alapellátás és számos szakrendelés is, a szakellátást labor, röntgen és ultrahang segíti majd. Ezen túl egy gyógyászati segédeszközbolt, illetve egy gyógyszertár is helyet kap az új létesítményben. A pályázati támogatásból megvalósuló közel 900 millió forintos beruházás várhatóan az év végére készül el.

– A létesítmény tervezésénél, elhelyezésénél fontos szempont volt – tájékoztat Nagy Attila –, hogy az új járóbeteg-szakellátó központ egyformán jól megközelíthető legyen a kistérség mind a 37 településéről, a Bodonyi utcában lévő létesítményt átlagosan 20 perc alatt érhetik el a környéken élők.

Már nagyon indokolt volt a régi létesítményt kiváltani egy korszerűbb, jóval olcsóbb fenntartású épülettel, amely nem csak megtakarítást jelent, hanem nagymértékben növeli a helyben elérhető szolgáltatások számát és színvonalát is.

Címkék#Nagy Attila

Ezek is érdekelhetik