Közélet

2010.09.08. 12:08

A térség lakóinak egészsége miatt küzdöttek az új járóbeteg-ellátóért

A szentlőrinci egészségközpontban nem csak az emelt szintű járóbeteg-szakellátásra, de utógondozásra és különféle, betegségmegelőzést szolgáló szűrésekre is mód lesz.

Babos A.

– Több mint három évet dolgoztunk és küzdöttünk azért, hogy ma itt állhassunk, és megépülhessen az Eszterházy Egészségközpont – jelentette ki tegnap, a szentlőrinci járóbeteg-ellátó ünnepélyes alapkőletétele előtt dr. Győrváry Márk polgármester.

Itt arra utalt, hogy a már nyertesnek tűnő pályázat veszni látszott, de végül kilobbizták az uniós támogatást.

– És miért is volt ilyen fontos ez nekünk? A Szentlőrincen és környékén élők egészsége miatt. Kell ennél többet mondani? Biztos, hogy nem. Főleg nem annak ismeretében, hogy Magyarország 178 kistérsége közül a szentlőrinci hátulról a tizedik az ezer főre vetített halálozási mutatók alapján – tette hozzá.

A polgármester azt is elmondta, bizonyos, hogy sokat javíthat és lendíthet a térség egészségügyi helyzetén, ha a közelben, könnyen férhetnek hozzá az itt élők magas szakmai színvonalú, komoly technikai háttér mellett működő ellátásához. Mert Győrváry Márk szerint a legjobb szakembereket és a legmodernebb technikát fogják Szentlőrincre vinni. Az első két évben veszteséges lesz, de később önfenntartóvá válik a rendszer, ezt jó előre, pontosan kiszámolták, ezért is mertek belevágni a szerinte létfontosságú fejlesztésbe. Az Eszterházy Egészségközpontban nem csak az emelt szintű járóbeteg-szakellátásra, de utógondozásra és különféle, betegségmegelőzést szolgáló szűrésekre is mód lesz, miközben tizenkilencféle egészségügyi szakellátást vagy szolgáltatást tudnak majd biztosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!