Közélet

2010.10.20. 09:15

Lőrincen és Villányban is kevesebb bizottság lesz

Alakuló ülést tartottak hétfőn délután Szentlőrincen, ahol Keczeli Jenőt (Fidesz) választották meg alpolgármesternek.

B. A.

A város egyik alpolgármestere, Keczeli Jenő az előző ciklusban is a jobboldali politikus volt, aki tiszteletdíjasként látja el munkáját. Ritecz László, a másik korábbi alpolgármester nem indult a választáson. A dr. Győrvári Márk polgármesterrel együtt korábban 14 tagú testület idéntől kilenctagúra fogyatkozott, ahová egy olyan képviselő került be, aki az előző ciklusban nem volt tagja a grémiumnak. Lőrincen a korábbi hat bizottságból öt lett.

A bizottságok száma mellett a tagok számát is csökkentik Villányban is, ahol a múlt héten tartottak alakuló ülést, ám ott még csak a pénzügyi bizottság alakult meg. Itt Takáts Gyula polgármesterrel együtt tízfős volt a testület, mostantól azonban hétfős lett. A bizottságok száma hatról ötre vagy négyre csökken, ezzel azonban nem spórolnak, mert korábban sem díjazták külön a képviselőket ezért. Ahogyan az alpolgármesternek megválasztott független Tegzes Emil (az előző ciklusban nem, korábban azonban volt már alpolgármester), úgy a két „külsős” alpolgármester, Günzer Tamás és Béni Gábor sem kér tiszteletdíjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!