Közélet

2011.01.27. 15:40

Mohács nem tesz újabb ajánlatot Harkánynak

Dr. Imri Sándor polgármester kijelentette, félmilliárdért biztos nem adják oda a fürdő részvényeinek felét.

B. A.–M. B. (Dunántúli napló)

– Újabb ajánlatot nem teszünk, azonban tovább folytatjuk a tárgyalásokat a Harkányi Gyógyfürdő 51 százalékos megvásárlásával kapcsolatban – mondta szerdán a Dunántúli Napló érdeklődésére Szekó József, Mohács polgármestere. Amint az ismert, a mohácsi önkormányzat ajánlatot tett a harkányi városvezetésnek a gyógyfürdő többségi tulajdonjogának megvásárlására azt követően, hogy a harkányi önkormányzat azzal a kéréssel kereste meg a mohácsit, nyújtsanak anyagi segítséget számukra.

A köztudottan nehéz helyzetben lévő fürdőváros valamilyen formában félmilliárd forintot kért volna kölcsön. A hitelnyújtás lehetőségét elvetették a mohácsiak, majd több tárgyalási fordulót követően ajánlatot tettek a gyógyfürdő részvényeinek 51 százalékára, amelyet készek félmilliárd forintért megvásárolni.

– Az eddig megismert ajánlatot nem tudjuk elfogadni, és ha nem lesz döntő változás az árban vagy a kért részvénycsomag nagyságában, nem kötünk üzletet – jelentette ki dr. Imri Sándor, a baranyai fürdőváros polgármestere. – Ha a félmilliárdos árat, amely töredéke a tényleges értéknek, elfogadnánk, szembemennénk a harkányiak akaratával és saját elképzeléseinkkel – tette hozzá.

Megoldódhat végre az ígéretre adott széljegy ügye

A harkányi önkormányzat számára kedvező döntés született szerdán a Pécsi Ítélőtáblán annak a központi teleknek az ügyében, amelynek egy részén állt korábban a harkányi önkormányzat épülete. Az Ítélőtábla minden tekintetben helyben hagyta a Baranya Megyei Bíróság tavaly júliusi döntését. Kimondták: Harkány jogosan állt el attól a megbízási szerződéstől, amelyben egy cég, a T and H Kft. azt vállalta, hogy a telket fejleszti, ott társasházakat, és szállodát építtet.

Az ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye, így hamarosan a céget, illetve utódját törlik az ingatlan széljegyéről. Bédy István még polgármesterként fogalmazott úgy, hogy hibát követett el, naiv volt, hitt a cégvezető ígéreteinek, ezért járult hozzá ahhoz, hogy a széljegyen szerepelhessen a T and H Kft. A hölgy a szerződés felbontása után sem járult hozzá a széljegyről való törléshez, emiatt más befektetők sem folytatták a pénzhiány miatt félbemaradt beruházást.

B. A.–M. B. (Dunántúli napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!