Közélet

2011.02.11. 09:02

Védte a fürdőt, mégis eltávolították helyéről?

Új eljárást kell lefolytatnia a Pécsi Munkaügyi Bíróságnak egy, a Harkányi Gyógyfürdővel kapcsolatos munkaügyi perben – közölte dr. Hajdu István bíró, a Baranya Megyei Bíróság szóvivője.

B. A. (Dunántúli Napló)

A másodfokon eljáró megyei bíróság tegnapi ítélete szerint ugyanis első fokon eljárási hibát vétettek, mert egyáltalán nem vizsgálták a pert kezdeményező felperes azon állítását, hogy őt valójában nem a rendkívüli felmondásában soroltak, hanem személyes konfliktusok miatt távolították el a fürdőből.

Mohácsi József a Dunántúli Naplónak elmondta, huszonöt évet dolgozott a fürdőben, húszat a műszaki és a biztonsági területért felelős középvezetőként. Állítja: felettesei nem csak elbocsátották, de előtte meg is fenyegették. Miközben ő – hogy a fürdő érdekeit védje – az általa észlelt, kétesnek tűnő ügyeket jelentette a vezetésnek. Válaszul előbb lefokozták, majd megpróbáltak kiegyezni vele távozásáról, végül felmondtak neki. Ilyen ügy volt, hogy nem írt alá egy jelenléti ívet, amely szerint egy biztonsági őr a hónap minden napján dolgozott náluk, napi 12 órát.

Horváth Sándor, a Gyógyfürdő vezetője azt mondta, nem is tudott a tárgyalásról, így nem is kommentálja, a volt dolgozó pedig sületlenségeket beszél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!