Közélet

2011.11.28. 10:28

Vizsgálnák a Sziget-Víz Kft. működését

Megvizsgálná a helyi vízszolgáltató, a Sziget-Víz Kft. gazdálkodását a Szigetvári Emberekért Egyesület.

K. E. (Dunántúli Napló)

Elhatárolódik a Sziget-Víz Kft.-vel kapcsolatos döntések meghozatalától az önkormányzat képviselő-testületében öt taggal jelen lévő Szigetvári Emberekért Egyesület (SZEE), amíg az ellenzék vezette bizottság felállításával nem vizsgálnak ki több, a cég működésével kapcsolatos kérdést. Az egyesület képviselői többek között a cégvezető kinevezésének körülményeit, Kolovics János polgármesternek a szolgáltató társaság felügyelőbizottságában vállalt szerepét, a Sziget-Víz üzemi tanácsa vezetőjének szabálytalan elbocsátását kifogásolják.

A SZEE e témában kibocsátott közleménye szerint mindez jogi és erkölcsi aggályokat vet fel és már eddig is komoly anyagi következményekkel járt – az egyesület információi szerint a jogszerűtlen elbocsátás peren kívüli orvoslása egymillió forintba került – a város számára.

Kolovics János szerint politikai hangulatkeltés az ellenzék felvetése. A polgármester a Sziget-Víz vezetőjével, Mátyás Gergővel folytatott egyeztetést követően kiemelte, rendezett, biztonságos és hatékony a város tulajdonában lévő szolgáltató cég működése. Mint fogalmazott: a legfontosabb a szolgáltatás biztonságos működtetése és a költséghatékonyság, mert ez fékezheti meg a nagyarányú díjemelést. Városvezetőként ezt tartja fontosnak, nem a politikai érdekeket vagy egyéni ambíciókat.

A Dunántúli Napló információja szerint a legutóbbi testületi ülésen zárt ülésen tárgyaltak a Sziget-Víz ügyeiről, a határozatokról egyelőre nincs információ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!