Közélet

2012.07.06. 19:47

Mecseki vidámpark helyett egy vásártéri vurstlit nyithatnak

Egyelőre nincs hivatalos információ arról, mihez kezdene az önkormányzat a dömörkapui ingatlannal.

Babos A. (Dunántúli Napló)

Már csak az óriáskerék és néhány más kisebb régi játék áll a Mecseken, a pécsi vidámparkban. Amint ugyanis arról lapunk beszámolt, a múlt év végén szerződést bontottak a parkot üzemeltető vállalkozóval, más pedig egyelőre nem kívánta a vidámparkot átvenni, így idén nem nyitott ki a létesítmény.

Ugyanakkor a Bruce Willis főszereplésével készülő „Drágán add az életed 5” című, Magyarországon forgó hollywoodi szuperprodukció stábja a pécsi játékok egy részét elszállíttatta. A film egy jelenetéhez bérelték ki azokat – s a játékokat nem is a Mecsekre, hanem a Biokom egy raktárába szállítják majd vissza.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Retróhangulat a Mecsekben: ez már nem olyan vidám park (fotó: Löffler Péter)
[/caption]

Maradt azonban a Pécsett sokakat foglalkoztató kérdés: mihez szeretne kezdeni a városvezetés a vidámpark területével? Nagy Csaba pécsi alpolgármester közölte, a vidámpark üzemeltetése nem önkormányzati feladat, az önkormányzat nem szeretne vidámparkot építeni. Ez csakis piaci szereplő bevonásával képzelhető el, így volt ez a korábbi években is. Hozzátette, az ipartörténeti értékkel bíró játékokat természetesen szeretnék majd megőrizni az utókornak.

Barna Béla, a volt vidámpark ingatlanját is üzemeltető Pécs Holding vezérigazgatója elmondta, annak eldöntése, mi lesz hosszú távon a területtel, a városvezetés döntése lehet csak. A Dunántúli Napló az alpolgármesternek is felvetette azokat a híreszteléseket, miszerint a területet értékesíteni kívánják, hogy ott lakóparkot alakítson ki egy vállalkozó – erre azonban nem kaptunk választ.

---------------------------------------------------------------------------
Szavazzon a középső hasábban! Ön szerint szükség van Pécsnek Vidámparkra?
---------------------------------------------------------------------------

Barna Béla mindenesetre egy másik híresztelést megerősített, illetve pontosított, hogy a vásártéren alakítanák ki az új pécsi vidámparkot. A vezérigazgató közölte: egyfajta, jó értelemben vett vurstlit szeretnének a volt állatvásár területén kialakítani, vállalkozó bevonásával – már folynak is ez ügyben tárgyalások. Úgy vélte, a vurstli valószínűleg jövő tavasszal nyithat meg, de abban a pécsi vidámpark volt játékai közül már csak legfeljebb egy-két darabot állíthat be a vállalkozó, és azokat is díszítő funkcióval.

Babos A. (Dunántúli Napló) Retróhangulat a Mecsekben: ez már nem olyan vidám park (fotó: Löffler Péter) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!