Közélet

2013.02.10. 17:22

Imri szerint önsorsrontó korszak volt Harkányban

Két jelölt indul a polgármesteri székért Harkányban. A jelenlegi polgármester, Imri Sándor szerint kihívója részese volt a Bédy-korszak önsorsrontó gazdálkodásának. Baksai Tamás viszont nem lát eredményeket az elmúlt két évből.

B. A. (Dunántúli Napló)

– Megmutatom a valós tényekkel alátámasztott eredményeinket, és felvázolom a város fejlődését megalapozó terveinket – fogalmazott péntek délutáni sajtóközleményében Imri Sándor harkányi polgármester.

Pénteken 16 órakor lejárt ugyanis a márciusi választásra szóló jelölési időszak, s a jelenlegi polgármesteres kívül – mint azt a Dunántúli Napló megírta – csak Baksai Tamás Endre fideszes jelölt harcol majd a fürdőváros polgármesteri székéért.

Imri Sándor szerint Harkány az elmúlt két évben megmutatta, hogy képes megállítani és megfordítani „a Bédy-Baksai éra felelőtlen, önsorsrontó „gazdálkodását”, és mostanra szilárd alapokra építve megteremtődtek a gazdasági fellendülés és jólét alapjai”. Hozzátette azt is, hogy minden erejével azon lesz, hogy megakadályozza a visszarendeződésben érdekelt erők hatalomra jutását.

Baksai Tamás érdeklődésünkre viszont lapunknak azt mondta, Bédy István húsz évig volt polgármester, ő maga négy évig, 2006 és 2010 közt képviselő, nehéz lenne hát Bédy-Baksai korszakról beszélni. Hangsúlyozta, hogy a harkányi adósság nagy része 2006 ősze előtt keletkezett, s a hitelek nagy részét sajnos deviza alapon vették fel, miközben Harkány több ezer más magyar településhez hasonlóan alulfinanszírozott volt.

Baksai nem érti, milyen gazdasági fellendülésről beszél Imri, mivel egy nagy pályázatot sem nyert az önkormányzat 2010 óta, s a 123 milliós kormányzati segítség nélkül nagy bajban lennének. Visszarendeződés pedig azért sem történhetett, mert Bédy még az újjáalakult Fideszben sem kapott pozíciót, s ő magán kívül a párt jelöltjei mind olyanok, akik korábban nem politizáltak, de személyes életükben már bizonyítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!