Közélet

2013.10.03. 11:33

Újabb hetvenezer tulipánhagyma érkezik Pécsre

Jövő tavasszal ismét holland tulipánok díszítik majd Pécset. Most szombaton tulipánünnep lesz a Szent István téren.

K. E. (Dunántúli Napló)

Nem akármilyen ünnepre készül a megyeszékhely. Szombaton ötödik, egyben utolsó alkalommal kerül sor a környéken élő hollandok tulipánajándékozási ünnepségére Pécsett. Öt év alatt a magyarországi hollandok majdnem negyed millió tulipánhagymát ajándékoztak a városnak.

A kedves tulipános együttműködés gondolata még 2009-ben, az EKF évet megelőző esztendőben született meg. Aztán a virághagymás akciót megismételték egyszer, majd a sikerre való tekintettel még többször is.

Ahogy Simon Wintermans, a városban élő holland világpolgár, az egyik ötletgazda fogalmaz: – Idén a valaha számlált legtöbb tulipánhagymát adják át a virágos ünnep keretében, majdnem 70 000 darabot. Ezek után már csak azt kell remélnünk, hogy jó tavaszi idő lesz 2014-ben!

Az október 5-én, szombat délután 2-kor, a pécsi Szent István téren rendezendő ünnepség vendége lesz a frissen Budapestre érkezett új holland nagykövet, a Gajus Scheltema, aki a tervek szerint Páva Zsolt polgármesterrel együtt vesz részt a virághagymák elültetésében. A program díszvendége Sebestyén Márta lesz, akit az UNESCO Művész a Békéért! díjjal tüntetett ki, és saját bevallása szerint is nagy tulipánrajongó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!