Közélet

2013.11.07. 16:51

Átadták a szalmatüzelésű blokkot Pécsen

Ünnepélyes keretek között avatták fel a Pannonpower új szalmatüzelésű blokkját, egyúttal ezt az alkalmat használták fel arra is, hogy átállítsák az erőművet a szalma tüzelésre.

H. Zs. (Dunántúli Napló)

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter hangsúlyozta, Pécs távhőellátása ezzel a beruházással piaci alapokra helyeződött, amelyet csaknem teljes egészében megújuló energiaforrásokból biztosítanak, ezáltal több mint 80 millió köbméter földgázt takarítanak meg. A fejlesztés révén átlátható költségszerkezetű, a nemzetközi árhatásoktól mentes és a helyi erőforrásokra alapozó biomassza hasznosítására kerül sor a pécsi hőerőműben.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere nagy jelentőségűnek nevezte a beruházást, mert ezáltal tisztább és zöldebb maradhat a környezet.

– Pécs stratégiai kérdésként kezeli a környezetkímélő beruházásokat, mihamarabb szeretnénk elérni, hogy a megyeszékhely zöld város legyen, ezt a célt szolgálja a buszcsereprogram, a biogázüzem építése, illetve a Dalkia Energia 24 milliárd forintos beruházása is – hangsúlyozta a polgármester.

Az új szalmatüzelésű blokk, mint megtudtuk, 70 megawatt kapacitású, több tízezer pécsi lakást és intézmények sorát képes ellátni távhővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!