A fiók mélyén?

2024.05.01. 19:10

Se gyorsvasút, se PPP-parkolók! - idézi az egykori terveket olvasónk

Wald Kata

Képünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Fotó: J.AMPHON

Emlékeim szerint már bőven több, mint tíz évvel ezelőtt – talán valamivel hazánk európai uniós csatlakozása (2004) után – született egy átfogó közlekedésfejlesztési koncepció Pécs városára. Biztosan nem tudom felidézni minden tervezett elemét, de több összetevőjére is világosan emlékszem. Ezek között volt például, hogy a központi vasútállomást áttelepítené Cserkútra, és az így felszabaduló sínszakaszon a várost kelet-nyugati irányban feltáró elektromos gyorsvasutat hoznának létre. Az elképzelések lényegi eleme volt még, hogy modernizálnák, szélesítenék a felüljárókat, illetőleg hogy a belváros forgalmának csökkentése érdekében Pécs több pontján úgynevezett PPP-parkolókat alakítanának ki, és ehhez kapcsolódóan, valamint a kor igényeihez igazodva fejlesztenék a helyi tömegközlekedést.

A főpályaudvar maradt a helyén, a felüljárók toldozgatása folyik, nincsenek PPP-parkolók, a városi tömegközlekedés színvonaláról pedig ilyen értelemben sem érdemes beszélni. Érdekelne viszont, hogy mi lett a sorsa a kidolgozott szakmai koncepciónak! Foglalkozik vele, vagy ilyesmivel valaki a városházán, vagy már valamelyik fiók alján sincs. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!