Közélet

2014.01.20. 17:39

Benzinkutak zárnak be, mások boltokat nyitnak

Az előzetes várakozással szemben nem a pénztárgépcserék miatt, sokkal inkább a keresletcsökkenés kapcsán történtek benzinkútbezárások az elmúlt hetekben a megyeszékhelyen és vidéken is.

K. E. (Dunántúli Napló)

Egy országos felmérés szerint több mint harmadával esett vissza néhány év alatt az üzemanyag-forgalom, becslések alapján megyénkben ennél is nagyobb lehet a mérséklődés. Évről évre egyre többen teszik le autójukat, aki használja, lényegesen kevesebbet.

Ennek hatására fordult meg az a tíz éve még elfogadott trend, amikor egymás után és egymás szomszédságában nyíltak az újabb és újabb egységek. Pécsett gyors egymásutánban három nagy multicég hálózatába tartozó kút is bezárt, de vidéken is számoltak fel korábban jól működő töltőállomást az elmúlt év végén és 2014 elején.

A versenyben maradó kutak specializációval próbálnak meg reagálni az új helyzetre. A már korábban nyitott kávézók, sneck-bárok mellett új kezdeményezés, hogy napi általános beszerzési cikkeket forgalmazó boltok – a főváros körzetében több ilyen is nyílt az elmúlt hetekben – csatlakoznak a kutakhoz, és több töltőállomás kezdi meg a gyógyszerek forgalmazását is ezekben a napokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!