Közélet

2014.01.23. 12:47

Új dohánygyár épül Pécsen kilencmilliárd forintból

Új dohánygyár épül kilencmilliárd forintból a Finn utcában, jelentette be Páva Zsolt. Exportra gyártanak majd nagyrészt. A képünkön az Elcoteq Finn utcai csarnoka.

B.A (Dunántúli Napló)

Létszámemelést ez most nem jelent, de a mostani négyszáz fő munkája megmarad, középtávon pedig akár bővítést is jelenthet - mondta el Páva Zsolt. A BAT most döntött a napokban a fejlesztésről, ez a második legnagyobb fejlesztés a BAT részéről jelenleg Európában. A régi gyár is megmarad.

– A BAT menedzsmentje a napokban döntött a beruházásról, amely jelenleg a második legnagyobb fejlesztés a cég részéről Európában – mondta el a sajtó képviselőinek Tóth Attila, BAT Pécsi Dohánygyár Kft. szabályozási és kormányzati kapcsolatok vezetője.

Összességében a dobozos cigaretta gyártása visszaszorul majd, a vágott dohányé erősödik, és lesz innovatív termék is. Erről Tóth Attila egyelőre nem beszélhetett, csak annyit mondott el, egyedülálló lesz a piacon. A terméket már az új, nyolcezer négyzetméteres csarnokban készítik, és kilencven százalék felett exportra gyártják majd.

Az új gyár a régi ipari parkban, az Elcoteq egykori Finn utcai gyártócsarnokában lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!