Közélet

2014.04.29. 12:40

Hétvégére megnyit a harkányi strand, a volt Bányászt ledózerolják

Felújítják a főbejáratot, megújulnak a híres hatalmas gombadíszek, ráadásul ez még a strand szabadtéri részének hétvégi nyitása előtt befejeződik.

Babos A. (Dunántúli Napló)

Hosszú idő után ismét fontos, saját erős fejlesztést tud megvalósítani a Harkányi Gyógyfürdő annak köszönhetően, hogy az önkormányzat visszaadja az utolsó részletet is abból a kölcsönből, amelyet 2010 ősze előtt vett fel, tudtuk meg Imri Sándor polgármestertől.

A 110 millió visszafizetésével egyebek mellett felújítják a főbejáratot, megújulnak a híres hatalmas gombadíszek, ráadásul ez még a strand szabadtéri részének hétvégi nyitása előtt befejeződik. A hosszú hétvégén ugyanis már fürdőzhetnek ott is a vendégek, ha az időjárás kegyes lesz a harkányiakhoz. Mindemellett szeretnék majd a bejárat aszfaltozott részét díszburkolatosra cserélni. A főutca felújításának folytatásáról megegyezhetnek a napokban, így heteken belül elkezdődhet ott is a munka – ezt az önkormányzat fizeti.

A legfontosabb azonban, hogy megegyeztek a fürdő és a kórház szomszédságában álló egykori Bányász étterem romjainak ledózerolásáról, és arról, hogy ismét fejlesztési területté nyilvánítják az ingatlant.

Pénteken és szombaton pedig Fröccsliget elnevezéssel ingyenes kulturális programot tartanak a hosszú évek után most beüzemelt szökőkútnál, a városba Pécs felől bevezető út mentén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!