Közélet

2015.11.17. 18:06

Pénzt és mérnököt is küldenek a törökök

A török állam jelezte a szigetvári önkormányzatnak, hogy egy neves török építészt bíztak meg a szigetvári török műemlék, a várban található dzsámi és minaret felmérésével, a felújítási munkák előkészítésével.

K. E. (Dunántúli Napló)

A megbízás kapcsán a török építész egy magyar építészirodával vette fel a kapcsolatot a konkrét tervezőmunka elvégzésére. Az már korábban bizonyossá vált, hogy a török állam komoly anyagi támogatást nyújt a kisváros török kori műemlék ingatlanjainak felújításához – így szépült meg a Török Ház, előkészület alatt áll a Magyar–Török Barátság Park bővítése –, de most a legnagyobb munka, a dzsámi és a minaret restaurálása is elkezdődhet, és határidőre el is készülhet.

A nagyszabású munkálatnak a Szigetvári Vár ostromának, a várvédő Zrínyi Miklós és az ostromot vezető Szulejmán szultán halálának jövőre esedékes 450 éves jubileuma ad különös aktualitást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!