Közélet

2016.01.08. 12:46

Jól megy a benzinkút, és megvan az első fecske is

Két olyan új vállalkozás is megkezdte a tevékenységét a múlt év végén Kozármislenyben, amelyek után már plusz iparűzésiadó-bevételekkel számolhat az önkormányzat ebben az esztendőben, közölte Bíró Károly.

B. A. (Dunántúli Napló)

Kozármisleny polgármestere elmondta, hogy az egyik a december elején megnyitott magyar tulajdonú benzinkút, amely az első adatok alapján nagyon jól teljesít, és erre van remény a jövőt illetően is. A másik pedig egy volt pécsi műszaki gyártó cég, amely a megyeszékhely ipari parkjából költözött ki hozzájuk, egy nyertes telephely-beruházás megvalósítása érdekében. Ez a társaság egyébként az „első fecske”, amely az önkormányzat által, ipari résznek kijelölt területen építette fel üzemét.

Bíró Károly kiemelte, hogy a múlt év végén megkezdett irány miatt is gondolták úgy, hogy a növekvő iparűzésiadó-bevételek elégségesek lesznek a stabil költségvetés eléréséhez, és a tervezett fejlesztésekhez, egyéb új adónemekkel nem terhelik a jövőben sem a kozármislenyi cégeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!