Közélet

2016.04.01. 08:01

A Hungária utcai rekonstrukcióval a nyárig várnak

Nemcsak számlaleveleket küld a város több pontján ügyfeleinek az E.On, az elkövetkező napokban indulnak a tavaszi gázrekonstrukciós munkálatok. Több helyen útzárakra, torlódásra kell számítani.

Kaszás Endre (Dunántúli Napló)

– A korábbi évek gyakorlatának megfelelően, változatlanul, 15 nappal az üzemszünettel járó beruházások előtt írásos tájékoztatást küldünk minden érintettnek – mondta a beruházások indulása kapcsán Varga Ivett kommunikációs vezető. – Fontos tudnivaló, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosított lesz a gázszolgáltatás. Mindössze az ún. átkötés idejére – ami néhány órás időintervallumot jelent – szünetel majd a földgázszolgáltatás. Ennek időpontjáról az érintettek szórólap útján előzetes tájékoztatást kapnak majd.

Április 11-én a Felsőbalokány utcában indulnak a munkák a kisnyomású leágazók elzáró cseréjével. Ezt a Bor u. - Koksz u. középnyomásúgázvezeték-rekonstrukció, illetve a Tettye utcai kisnyomású gázvezeték rekonstrukció követi április 18-ai, illetve 25-ei kezdéssel. Utóbbiaknál már részleges és időszakos forgalomkorlátozással is számolni kell.

Eredetileg ezekben a napokban indult volna a Hungária úti kisnyomásúgázvezeték-rekonstrukció is, de ennek időpontját megváltoztatták.

– A várossal egyeztetve a Hungária utcai rekonstrukciót átütemeztük – annak kezdésével igazodva az iskolai szünet kezdetéhez. Ennek célja, hogy a munkálatokat a kisebb autóforgalmú időszakra ütemezzük – mondta Varga Ivett.

Áramhálózat is

Májustól egészen őszig áramhálózati fejlesztésekre is sor kerül a város több pontján. A Tüskésréti úton, a Siklósi úton, az Esztergár Lajos utcában, a Madách Imre utcában közvilágítási kábelcsere, a Magaslati úton, a Rákóczi úton, a Székely Bertalan utcában és a Malomvölgyi úton középfeszültségű kábelcsere végrehajtása szerepel a tervek között. Az áramhálózatot érintő beruházások jelentős részében forgalomirend-változásra nem kell számítani. Ahol a forgalmat érdemben befolyásoló félpályás vagy szakaszos lezárásra lesz szükség, ott a munkálatok megkezdése előtt részletes tájékoztatást ad az E.On.

Cél a biztonság

Az energiaszolgáltató társaság csak Pécsett több mint 600 millió forintot fordít hálózatfejlesztési munkákra idén. A kiemelt beruházási pontokon, így a Bor és Koksz utcában, valamint a Hungária úton és a Tettye utcában is a földgáz-gerincvezeték és a csatlakozó vezetékek cseréje történik meg. A város számos pontján kerül sor az elzárók cseréjére – melyek üzemzavar esetén gyors beavatkozásra adnak lehetőséget –, illetve nyomásszabályozó állomás átépítése is szerepel a tervek között. A cég tájékoztatása szerint a fejlesztések egyformán szolgálnak üzembiztonsági, illetve élet- és vagyonbiztonsági célokat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!