Közélet

2011.02.25. 11:14

Fájdalmas döntést hozott a komlói képviselő-testület

Rövidített nyitva tartással üzemel majd több kulturális és- sportintézmény, így például a Múzeum, a Közösségek Háza vagy az uszoda.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Utóbbi évente néhány hónapot, míg előbbiek naponta pár órát tartanának nyitva, így csökkentve a város kiadásait. Többek között ezt a javaslatot is elfogadták a költségvetés tárgyalásakor a csütörtök délután megtartott képviselő-testületi ülésen. A városnak ugyanis 1,6 milliárdos költségvetési hiánya van, amelyen másképp már nem, csak a nem köteles feladatokra szánt pénzek csökkentésével lehet enyhíteni a városvezetés szerint. Polics József polgármester hangsúlyozta, a megszorításokra annak ellenére szükség van, hogy évek óta először nem csökkent az önkormányzatok állami támogatása.

A városatya szerint ezek fájdalmas lépések, de meg kell őket tenni ahhoz, hogy az önkormányzat működőképes maradjon. A szigorú számvetés azonban egyúttal kikényszeríti azt is, hogy sokkal több ötlet, javaslat kerüljön a testület elé, és a szakma segítségével egy mindenki számára elfogadható költségvetés szülessen. Polics József felhívta a figyelmet arra, hogy a részletes, az intézményekkel egyeztetett megvalósítási terv március 31-ig készül el, amely minden fennmaradó kérdésre választ ad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!