Kultúra

2010.01.24. 00:38

Márciusban tévében a Géniusz, moziban a Föld szeretője

Márciusban mutatják be a részben Pécsett forgatott Géniusz című háromrészes tévéfilmet, valamint a Föld szeretője című Zsolnay-mozit is.

B. A.

– Kitűzte a héten a Magyar Televízió a Géniusz című háromrészes misztikus magyar tévéfilm vetítési időpontját – tájékoztatta elsőként a hírről lapunkat Rosta Mária, a film producere.

Teljesült az a vágya, hogy három egymást követő este mutassák be a magyar Da Vinci-kódként is emlegetett, misztikus elemekkel átszőtt krimit, amelynek főszerepét a Nemzeti Színház főigazgatója, Alföldi Róbert színész-rendező vállalta. Igaz nem péntektől vasárnapig, hanem keddtől csütörtökig, március 2-án, 3-án és 4-én az esti főműsoridőben vetíti a tévé a Géniuszt - melynek forgatásán a bama.hu videóriportot is készített:

Amint arról néhány hete beszámoltunk, az eredeti tervekhez képest csúszott valamelyest a tévéfilm premierje, hisz eredetileg karácsonyra szánták volna, ám a producer, a stáb és az MTV ősz végi döntésével 2010 első negyedévére halasztották a részben Pécsett forgatott filmet, amelyben fontos szerep jut egy Zsolnay-vázának is. Rosta Mária már korábban is beszélt nekünk a döntésről: nem kívántak versenybe szállni az év végi, karácsonyi televíziós dömpinggel.

Ugyancsak márciusban, ám a hónap végén, 23-án, Zsolnay Vilmos halálának 110. évfordulóján tartják meg Pozsgai Zsolt filmjének, a Föld szeretőjének a premierjét, feltehetően a pécsi Uránia moziban.

Ezek is érdekelhetik