Kultúra

2015.08.04. 19:26

Ördögkatlan nyolcadszor - elindult a fesztivál

Örkény-vurstlival kezdődött meg kedd este öt órakor a nagyharsányi Narancsligetben az idei Ördögkatlan Fesztivál.

bama.hu (Forrás: MTI)

Több mint 400 programot kínál várhatóan 40-50 ezer látogatónak az Ördögkatlan Fesztivál, amelynek augusztus 4. és 8. között ad otthont a dél-baranyai Nagyharsány, Kisharsány, Palkonya és Beremend.

Az idei Ördögkatlan Fesztivál díszvendégei között Ránki Dezső, Dresch Mihály és Wahorn András mellett az Örkény Színház is megtalálható, amely teljes társulatával lép fel az összművészeti eseményen. A társulat a Tóték, az Azt meséld el, Pista és az Anyám tyúkja című darabokkal érkezik, emellett Örkény-Vurstli címmel zenés egyvelegeket is előadnak a fesztiválon.

A kaposvári Csiky Gergely Színház a Bányavakság és a Shylock című darabokkal, a Szabadkai Népszínház a Van valami bejelentenivalója? című előadással, a K2 Színház pedig a Kisharsányi vőlegény (vagy amit akartok) című, improvizációkra épülő, helyi történetek felhasználásával készülő produkcióval lép az Ördögkatlan közönsége elé.

A fesztiválon koncertet ad többek között a Quimby, a Budapest Bár Bangó Margittal, a 30Y, a Psycho Mutants, a Buda Folk Band, a Besh o droM, Palya Bea és Udvaros Dorottya is.

Az Ördögkatlan gyerek- és családi programjai között lesz A repülés története című előadás a MárkusZínháztól, a Szélkiáltó és a Rutkai Bori Banda koncertje, lesz Mesekotyvasztó Varga Anikóékkal, a Bozsik Yvette Társulat pedig a Csillagokkal táncoló Kojot című előadással készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!