Válság

2024.01.24. 14:00

Bayern: ha Nagelsmann repült, akkor Tuchel miért nem?

A bajor klub a nyáron óriási pénzeket költött igazolásokra, de egyelőre csak fut a kegyetlen tempót diktáló Bayer Leverkusen után.

MW

Thomas Tuchel, a Bayern München vezetőedzője nem lehet nyugodt a kispadon

Forrás: MTI

Fotó: Ronald Wittek

Hiába vette meg tavaly nyáron százmillió euróért a világ egyik legjobb csatárát, továbbra is káosz uralkodik a Bayern München háza táján. A bizalmat egyre inkább elvesztő Thomas Tuchel vezetésével egyértelműen rosszabb helyzetben van a német klub, mint egy évvel ezelőtt Julian Nagelsmann irányításával, miközben a Xabi Alonso vezette Leverkusen továbbra is szárnyal.

A bajorok szerda este az Union Berlin ellen hazai pályán pótolják be a 13. fordulóból a nagy havazás miatt elhalasztott bajnokit. Ha nyernek, akkor is négy pont lesz a hátrányuk az éllovas Bayer Leverkusen mögött, amely még nem kapott ki idén a német Bundesligában. 

Tavaly sikerült, idén kérdéses 

Az újabb pofon a múlt hétvégén érte a Bayern Münchent, a 18. fordulóban a német rekordbajnok bajorok 1-0-ra kikaptak a Werder Brementől a müncheni Allianz Arénában – írta meg az Origó. Már tavaly is látszódtak a problémák, de akkor még sikerült bajnoki címmel zárni az idényt.

Tavaly ilyenkor a Bayern München a Bundesliga első helyén állt, a vezetők mégis kirúgták Julian Nagelsmann vezetőedzőt, akinek a helyét Thomas Tuchel – szokásos segítőjével Lőw Zsolttal – foglalta el.

Az ő vezetésükkel a Bayern csak nagy nehezen szerezte meg a bajnoki címet, elsősorban az utolsó fordulónak az első helyről nekivágó Dortmund váratlan lebőgésének köszönhetően. A nyáron a Bayern többek között a százmillió euróért megvett Harry Kane-nek erősített. Az angol csatár teszi is a dolgát, Robert Lewandowski német gólrekordot hozó idényével lépést tartva 22 találattal vezeti a góllövőlistát. A Bayern a Napoli kulcsemberéért, a védő Kim Min Dzseért is mélyen a zsebébe nyúlt – olvasható a Magyar Nemzet oldalán

Tavaly nyáron 150 eurómillió ment el igazolásokra, ami rekord, korábban még soha nem költött ennyit a müncheni sztárcsapat. 

Tuchel eredménykényszerben

A Bayern a kupából már kiesett a csapat a harmadosztályú Saarbrücken ellen. Bár a Bajnokok Ligája csoportkörét magabiztosan vette a gárda, a bajnokságban olyan meglepetésszerű vereségek érték, mint a tartalékos Werder Bremen elleni meccs. 

Nem akarom azt mondani, hogy jól edzünk, mert ezt már senki sem hiszi el. Semmitmondóan játszottunk, megérdemelt vereség volt

 – vont keserű mérleget a vezetőedző a legutóbbi, Werder Bremen elleni hazai bajnoki fiaskó (0-1) után. 

Nem úgy néz ki, mintha tudnánk, hogy mi volt a tét

 – nyilatkozta szenvtelenül a német válogatott Joshua Kimmich. Thomas Tuchel szerint korai még a bajnoki címről beszélni, és az Union Berlin ellen máris javíthat a csapata. 

Schäfer András kiesés elől menekülő együttese ellen odahaza kötelező a három pont a Bayernnek, és több botlás már nem is nagyon fér bele.

A német Bild szerint Tuchel állását csak az menti meg, hogy a Bayern vezetői nem akarnak újabb idény közbeni edzőváltást rövid időn belül, de a türelem fogytán – írta meg a Magyar Nemzet. Nehéz helyzetben van a müncheni csapat, mivel a listavezető Leverkusen nem lassít: a gyógyszergyáriak a legutóbbi két meccsüket is a 90. perc után szerzett góllal nyerték meg, így mentálisan is erősnek tűnnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában