bandaháborúk

2020.10.29. 23:09

Mexikóban holttestek tucatjait találták meg egy titkos temetőben

A helyre eltűnt emberek hozzátartozóinak vallomásai alapján találtak rá.

Titkos temetőben 59 holttestet talált egy szervezet a Mexikó középső részén fekvő Guanajuato szövetségi államban, és további holttestek megtalálására lehet számítani a környéken – jelentették be szerdán.

A Nemzeti Kutatási Bizottság nevű szervezet vezetője, Karla Quintana azt mondta: a feltárás egy héttel ezelőtt kezdődött. A helyre eltűnt emberek hozzátartozóinak vallomásai alapján találtak rá.

Tekintettel arra, hogy Mexikóban „hiányosságok mutatkoznak” a helyi bűnüldözés munkájában, több államban az eltűnt emberek hozzátartozói kutatócsoportokat hoztak létre, információkat gyűjtöttek és feltárták azokat a helyeket, ahol titkos sírhelyet sejtettek.

Quintana a jelenséget szomorúnak és borzalmasnak minősítette. Hozzátette: nincs kizárva, hogy további temetők is vannak a környéken, ezért folytatják a feltárást.

A most megtalált temető Salvatierra település külterületén van, egy birtokon van, eddig 52 hantvermet találtak. A helyszínt és a feltárást annyira veszélyesnek ítélték meg a hatóságok, hogy biztosításukra kivezényelték a hadsereg és a nemzeti gárda egyes egységeit.

Mexikóban Guanajuato államban történik a legtöbb gyilkosság. A régió a Jalisco-kartell és a rivális Sinaloa-kartell közötti véres harcok helyszíne.

A most megtalált holttestek elrejtésére szolgáló hely a legnagyobb, amelyet az államban eddig találtak. Az ország más területein korábban már találtak ennél több halottat rejtő titkos sírgödröket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában