Nemzeti konzultáció

2023.11.29. 13:51

A legfontosabb európai sorskérdésekről mondhatja el mindenki a véleményét

A nemzeti konzultáción a legfontosabb európai sorskérdésekről mondhatja el mindenki a véleményét – írta Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára a Facebook-oldalán szerdán közzétett bejegyzésében.

MW

A magyaroknak határozott véleményük van Zsigmond Barna Pál szerint

Forrás: Zsigmond Barna Pál / Facebook

Zsigmond Barna Pál azt írta, hogy az elmúlt egy héten Budapest XVI. és XV. kerületében, Vásárosnaményban, valamint Budafok-Tétényben – négy fórumon – mintegy ötszáz emberrel találkozott.

Minden alkalommal egyértelmű volt: a magyaroknak határozott véleményük van arról, hogy milyen jövőt szeretnének maguknak és a gyermekeiknek, unokáiknak, hangsúlyozta.

Az, hogy milyen lesz Európa, az elkövetkező hónapokban dől el. Sikerül-e végre megfékezni az illegális migrációt? Meg tudjuk-e őrizni Európa identitását? Erős nemzetállamokból álló, versenyképes közösség lesz az EU újra, vagy a brüsszeli bürokraták játszótere, amelynek esélye sincs visszanyerni régi pozícióit a globális politikai és gazdasági színtéren? A tagállamait támogató Unió részesei lehetünk, vagy egy olyané, amely jól megalapozott stratégia nélkül, átláthatatlanul finanszíroz harmadik országokat?

– sorolta az államtitkár.

Kiemelte, hogy a nemzeti konzultáción a legfontosabb európai sorskérdésekről mondhatja el mindenki a véleményét. 

Minél többen töltjük ki és küldjük vissza az íveket, annál jobban fogják hallani Brüsszelben is Magyarország hangját!

– közölte Zsigmond Barna Pál. Hozzátette, a kormány az elmúlt 13 évben mindvégig azon volt, hogy valóban a magyar emberek akaratát képviselje az uniós tárgyalásokon, intézményekben.

Ebből továbbra sem engedünk, mert számunkra valóban fontosak a demokratikus alapelvek, értékek. Védjük meg együtt Magyarország szuverenitását!

– írta az államtitkár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában