Adomány

2023.12.10. 11:00

Átmeneti otthonokban élő gyerekek javára gyűjt az evangélikus egyház

Lakhatási problémák, családon belüli bántalmazás vagy egyéb konfliktus, válsághelyzet is lehet az oka annak, hogy családok vagy gyermekeiket egyedül nevelő szülők átmeneti otthonban keresnek menedéket.

MW

A VI. kerületi Családok Átmeneti Otthonának lakói az ajándékba kapott csomagokkal a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) képviselõcsoportjának karácsonyi ajándékozásán az otthonban 2018. december 17-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Átmeneti otthonokban élő gyerekek javára hirdet karácsonyi adománygyűjtő akciót a Magyarországi Evangélikus Egyház - közölte az egyház sajtószolgálata.

A tájékoztatás szerint az adományokkal a gödöllői Tessedik Sámuel Családok Átmeneti Otthonában élő gyermekek jövő évi nyaralását és a nyíregyházi Oltalom Szeretetszolgálat Családok Átmeneti Otthona játszóterének felújítását lehet támogatni.

Azt írták: lakhatási problémák, családon belüli bántalmazás vagy egyéb konfliktus, válsághelyzet is lehet az oka annak, hogy családok vagy gyermekeiket egyedül nevelő szülők átmeneti otthonban keresnek menedéket.

Az evangélikus átmeneti otthonokban minden munkatárs azon dolgozik, hogy a lakók megfelelő lelki, jogi és szociális segítséget kapjanak.

Céljuk a hozzájuk fordulók társadalmi integrációjának elősegítése, hogy az ellátottak a sorsukat saját kezükbe véve képesek legyenek tanulmányaik folytatására, munkahelykeresésre és munkavállalásra, lakásproblémájuk megoldására és a felelős szülői magatartásra - olvasható a közleményben.

Adományozni a perselypenz.lutheran.hu/karacsony-2023 oldalon, valamint banki átutalással a 11707024-20478070 bankszámlaszámra lehet, a közleményben a "Karácsonyi gyűjtés 2023." feltüntetésével.

A részletek megtalálhatók az www.evangelikus.hu/karacsonyi-gyujtes-2023 oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában