Leleplező videók

2024.02.21. 06:14

Így avatkoztak be Sorosék több ország belpolitikájába (videó)

Wesley Clark korábbi NATO-parancsnok videóban osztott meg részleteket arról, hogyan próbáltak meg beavatkozni egyes külföldi országokban a belpolitikába – derül ki a Mandiner cikkéből.

MW

Soros György hosszú ideje igyekszik befolyásolni egyes országok nemzeti választásait

Forrás: AFP

Fotó: Fabrice COFFRINI

Tovább gyűrűzik az Amerikából vezényelt befolyásolási botrány, miután újabb videót tettek közzé azon az X-oldalon, amelyet minden bizonnyal Donald Trump támogatására hoztak létre. Az amerikai magyarok között is terjedő felvételen az Action for Democracy (A4D) vezetői beszélnek Soros György szerepéről a szuverén államok belügyeinek alakítására indított akciókban – írja a lap.

Ismert: az elmúlt hetekben megjelent videókon az A4D prominensei számos leleplező háttér-információt osztottak meg beszélgetőpartnereikkel a szervezet működéséről és finanszírozásáról. 

Egyebek mellett azt is elismerték, hogy a tőzsdespekulánstól származott az a nagyjából hárommilliárd forint, amelyet korábban mikroadományoknak tüntettek fel és amely a Korányi Dávid-féle szervezeten keresztül érkezett hazánkba az ellenzék 2022-es választási kampányának támogatására.

A legújabb felvételen Wesley Clark tábornok, az A4D kuratóriumi tagja arról számolt be, hogy Soros György hosszú ideje igyekszik befolyásolni régiónk országainak nemzeti választásait.

És aztán ott vannak az amerikaiak. Éveken keresztül beavatkoztunk az olasz választásokba. Tettünk róla, hogy soha ne nyerhessenek a kommunisták Olaszországban. (...) És Görögországban. (...) Persze, Magyarországon is

– sorolta az egykori NATO-főparancsnok, hangsúlyozva, hogy nem az amerikai kormány akcióiról van szó, hanem bizonyos magánszemélyek igyekeztek beavatkozni más országok választásaiba.

Kiderült, hogy az említett államokban folytatott aknamunka mögött is elsősorban Soros György állt, aki Wesley Clark szerint Boszniában ugyancsak igyekezett befolyásolni a belpolitikai folyamatokat. Érdekesség, hogy a tábornok azzal is kérkedett, hogy ha ők szervezték volna a Recep Tayyip Erdoğan török elnök elleni puccsot, az minden bizonnyal sikeres lett volna.

A cikk folytatása a részletekkel IDE kattintva érhető el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában