Az Igazság órája

2024.03.31. 10:30

Magyar szakértők dolgoznak Trump programján (videó)

Joe Biden elnöksége alatt 10 millió illegális migráns jutott be az Egyesült Államokba.

MW

Az Egyesült Államokba bejutni szándékozó, Haitiből és Hondurasban érkezett illegális bevándorlók várakoznak a mexikói Menekültügyi Bizottság irodája előtt a Chiapas állambeli Tapachula városban 2024. március 19-én

Forrás: MTI/EPA-EFE

Fotó: Juan Manuel Blanco

Közös tanulmányt készített az illegális migráció megállításáról az Alapjogokért Központ (AK) és az America First Policy Institute (AFPI). „Bízunk abban, hogy ez a tanulmány az alapját képezheti a következő Trump-adminisztráció határvédelmi politikájának” – mondta el Az Igazság órájában, a központ és a Hír FM közös műsorában Koskovics Zoltán, az AK geopolitikai elemzője. Hozzátette: ennek keretében látogatta meg a magyar déli határzárat Robert Low, az AFPI belbiztonsági és bevándorlási igazgatója.

„Az elmúlt négy évben 10 millió illegális migráns érkezett az Egyesült Államokba. Ezzel a Biden-adminisztráció megduplázta az illegálisan az USÁ-ban tartózkodók számát 10 millióról 20 millióra. Egészen elképesztő katasztrófáról van szó, amely közvetlenül érinti most már nemcsak a határ mentén élő amerikai állampolgárokat. Ezért van az illegális bevándorlás az első helyen az amerikai elnökválasztás témái között” – fejtette ki Koskovics Zoltán.

Szikra Levente, az Alapjogokért Központ vezető elemzője elmondta: az Európai Unió migrációs paktuma megint a kötelező kvótáról szól. Elképesztőnek nevezte, hogy a migrációs válság kitörése óta eltelt kilenc év alatt Brüsszel eljutott „a kvótától a kvótáig”, ami egyébként már kilenc éve sem működött, mert szinte senki nem hajtotta végre.

„A migrációs paktum meghívólevél az illegális bevándorlók számára” – hangsúlyozta a vezető elemző. Ha végrehajtják, akkor olyan városokban is megjelennek a migránsok, ahol eddig még nem voltak ott. Rossz irányba megy az EU ezzel a megoldással – fejtette ki Szikra Levente.

Az Igazság órájának adását itt tekinthetik meg:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában