Van miért aggódni

2024.03.17. 21:40

Döbbenetes adatokat közöltek az illegális migrációról

A Frontex új vezetője, Hans Leutens szerint a bevándorlás megállíthatatlan. Bizonyítja ezt, hogy az Európába vezető nyugat-afrikai útvonal mentén az elmúlt két hónapban 541 százalékkal ugrott meg az áthaladó migránsok száma – írja a Magyar Nemzet.

MW

Európába igyekvő 118 illegális bevándorló érkezik a spanyol tengeri mentőszolgálat hajóján a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canaria szigetén fekvõ Arguineguin kikötőjébe 2020. október 15-én

Forrás: MTI/EPA/EFE

Fotó: Angel Medina

Európa illegális bevándorlási válsága nem mutatja a lassulás jeleit: 2024 első két hónapjában 31 200 illegális határátlépést regisztráltak, ami a Frontex, az EU külső határőrizeti ügynökségének adatai szerint megegyezik a tavalyi rekordközeli számmal – olvasható a Magyar Nemzet cikkében. 

Az egyik kiemelkedő adat az Európába vezető nyugat-afrikai útvonal mentén tapasztalható robbanásszerű növekedés, ott az elmúlt két hónapban 541 százalékkal ugrott meg az áthaladó migránsok száma a korábbiakhoz képest.

A Frontex  tájékoztatása szerint 

a nyugat-afrikai útvonal továbbra is a legforgalmasabb migrációs útvonal az EU-ban, januárban és februárban az érkezők száma megközelítette a 12 100-at. Ez volt a legmagasabb szám ebben a két hónapban azóta, hogy a Frontex 2011-ben elkezdte az adatgyűjtést.

A Földközi-tenger keleti részén is 117 százalékos volt a növekedés – írja a Magyar Nemzet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában