Sok kicsi sokra megy

2022.04.03. 14:09

A legkisebb szavazókörökbe húsznál kevesebb választót várnak

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a legkevesebben Debrétén, míg a legtöbben Budapest 2. számú országgyűlési egyéni választókerületében szavazhatnak.

A legkisebb szavazókörökbe húsznál kevesebb választópolgárt várnak vasárnap – derül ki a Nemzeti Választási Iroda adataiból.

Az NVI adatai szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Debréte a legkisebb szavazókör: itt 11 helybelit és 4 átjelentkezéssel szavazó választópolgárt várnak, vagyis összesen 15-en szerepelnek a választói névjegyzékben.
A Zala megyei Felsőszenterzsébeten 14-en szerepelnek a lakcímük alapján a névjegyzékben és hárman átjelentkezéssel szavaznának itt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tornakápolnán 20 helybelit és 2 átjelentkezőt várnak. Perecsén 18 helybelit és 5 átjelentkezőt, a Zala megyei Pusztaapátiban és a Veszprém megyei Megyeren pedig 21-21 helybelit és 2-2 átjelentkezőt várnak az urnákhoz vasárnap. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Keresztéte szavazókörébe pedig 21 helybelit és 3 átjelentkezőt várnak.

A Zala megyei Iborfián ugyan csak 16-an szerepelnek a névjegyzékben a lakcímük alapján, de 9 átjelentkező is szavazna a településen.

A legnagyobb magyarországi szavazókör Budapest 2. számú országgyűlési egyéni választókerületében található, az átjelentkezők számára kijelölt szavazókörbe 6139 választópolgárt várnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!