Postabontás

2014.01.07. 15:57

Nem kell sértegetni a közös képviselőket

Nem hiszem, hogy a rezsicsökkentésből eredő megtakarítást elcsalták, ellopták, elszabotálták volna.

NAGY EMIL, A LAKÁSSZÖVETKEZETEK ÉS TÁRSASHÁZAK BARANYA MEGYEI SZÖVETSÉGÉNEK ELNÖKE

Lehetséges, hogy erősen fogalmazok, de Kövér László, az országgyűlésünk elnöke a Magyar Hírlapnak adott nyilatkozatában megsértette a társasházi közös képviselők, társasházkezelők, lakásszövetkezeti vezetők széles becsületes rétegét, amikor azt jelentette ki, hogy a nevezettek jelentős része lenyelte a rezsicsökkentést a közös költségben. Úgy vélem, hogy a társasházkezelők, közös képviselők, lakásszövetkezetek vezetőinek legnagyobb része becsületesen és szakszerűen végzi a törvényekben, jogszabályokban megszabott munkáját. Emellett választóik döntik el munkájuk minőségét, hatékonyságát.

Nem hiszem, hogy a rezsicsökkentésből eredő megtakarítást elcsalták, ellopták, elszabotálták volna. Ehelyett ezt a megtakarítást az egyéb emelkedő költségekre (bérek, anyagköltségek, adók stb.), valamint a folyamatosan érkező számlák kiegyenlítésére, illetve tartalékforrás képzésére használják fel.

Talán az országgyűlés elnöke nincs azzal tisztában, hogy a munkanélkülivé válás, a devizahitelezési problémák, a fokozódó elszegényedés miatt jelentős lakástulajdonosi réteg ma már nem tudja megfizetni a rá eső közös költségek díjait.

Az is furcsának tűnik, hogy a rezsicsökkentés mértékének, formájának előírása a tájékoztatási kötelezettségéről a 2013. évi CCXXXI. törvény a Magyar Közlöny 216-os számában, december 21-én jelent csak meg. Ebben írták elő egyebek mellett a fogyasztóvédelmi hatóságról, a társasházakról és lakásszövetkezetekről, a villamos energiáról szóló törvények módosításának hatályba lépésével kapcsolatos feladatokat és határidőket. A vonatkozó törvényt a köztársasági elnök, valamint az országgyűlés elnöke írta alá, tehát ismerte. Ez esetben vajon mit és mikor nyeltek le a közös képviselők?

Megsértésük helyett inkább a kirótt feladat díjmentes elvégzéséhez biztatás és segítségnyújtás megadását említhette volna Kövér László elnök úr.
Most magáról a törvénymódosítás néhány hibájáról nem ejtek szót, ehelyett az országgyűlésünk elnökének munkájához jó egészséget kívánok.

Címkék#Nagy Emil

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!