olvasói levél

2018.02.09. 09:30

A bocsánatkérés itt nem segít

Magukat orvosnak kiadva adományt gyűjtenek állítólagos beteg gyerekek állítólagos műtétjére csalók – olvashattuk a DN-ben – írja egyik olvasónk.

Szeretném mindezt néhány gondolattal kiegészíteni: 2016-ban gyorsfutár csengetett be hozzám és kért tőlem pénzbeli segítséget valakinek a nevében, súlyos betegre hivatkozva. A gyorsfutár a küldeményt csak a pénz kifizetése után adta volna át – nem fizettem, nem is kaptam meg a csomagot. Feljelentést is tettem akkor az ügy miatt a rendőrkapitányságon. Pár hét elteltével azt a választ kaptam a nyomozótól, hogy mivel nem történt bűncselekmény, a bíróság nem adott engedélyt arra, hogy a gyorsfutár által hozott küldemény feladóját törtvényesen megkereshessék. Tehát a rendőrség számára lehetetlen volt, hogy elvégezze munkáját. A törvényalkotók figyelmét szeretném felhívni erre az anomáliára. Valóban csak akkor kell és lehet intézkedni, ha az átverés, a becsapás, a sikkasztás stb. ténylegesen megtörtént? Persze gyakran az elkövető bocsánatot kér a károsultaktól a bírósági tárgyaláson – ez azonban sajnos az áldozatokon már nem sokat segít. Olyan jogszabályok kellenének, amik lehetővé teszik, hogy megelőzhetők legyenek az effajta bűncselekmények – azaz egy telefonos csaló, ha csak gyanús, de még nem csalt ki pénzt senkitől, akkor is legyen felelősségre vonható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában