Olvasói levél

2019.01.05. 17:00

A gázspray jobban véd a telefonnál

A telefon csak elvonja az ember figyelmét – írja egy fiatalasszony.

bama.hu

Komolyan azt gondolja valaki, hogy egy telefonáló ember visszatartja a rossz szándékú rablót, erőszakoskodót attól, hogy elkövesse a bűncselekményt, amelyre késztetést érez? Szerintem egy sötét utcán, magányosan sétáló és közben telefonáló ember csak felhívás keringőre, mivel a telefon elvonja figyelmét, ahelyett, hogy teljesen a körötte zajló eseményekre tudjon koncentrálni. Attól még, hogy valaki tudja merre járok, még nem fogja megakadályozni, hogy rám támadjon, kiraboljon vagy megerőszakoljon az elkövető, hisz mire megérkezik a vonal másik végén lévő által időközben értesített hatóság, már messze jár az elkövető. Vagyis eső után köpönyeg.

Sokkal inkább célravezetőbbnek tartom a „készültségben”, kézben tartott gázsprayt (pár éve sajnos és egyben szerencsémre is volt hozzá lehetőségem használni védekezés céljából), illetve egyéb legálisan beszerezhető önvédelmi eszközt, a fokozott figyelmet, illetve egy önvédelmi tanfolyam elvégzését. Így nagyobb esélyünk van megvédeni magunkat.

Egy majdnem áldozat fiatalasszony

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában