Olvasói levél

2019.07.19. 13:15

Nehezen közelíthető meg a suli – vélekedik olvasónk

Ideje lenne valamilyen ésszerű változást elérni a helyi autóbuszok menetrendjével kapcsolatban, mert a tapasztalataim sajnos igen rosszak – kezdi mondandóját olvasónk.

DN

A Pécsi Református Kollégiumban dolgozom, és rendszeresen busszal járok munkába – ahogy teszi ezt sok másik kollégám is. Az iskolaközpontot több járattal is meg lehet közelíteni, a főbejárathoz közel a 27-es és 40-es, a hátsó bejáratnál pedig a 28-as és a 38-as jelzésű buszok állnak meg.

Az elmúlt tanévben azonban az intézmény felé közlekedő járatok menetrendje annyira szerencsétlenre sikerült, hogy sok bosszúságot okozott az oda járó utasoknak. Reggel hat és hét óra között hat darab szinte üres járat ment arrafelé, ezzel szemben hét és nyolc óra között kettő darab járattal lehetett a nyolc órai tanítási kezdetre beérni – ezek a buszok persze mindig tömve voltak. Számos alkalommal jeleztem már a cég felé a panaszunkat, de hiába, nem történt semmi változás.

Iskolánk közel ezer főt foglalkoztat, rengeteg gyermek jár ide, ráadásul – nagy örömünkre – jövő tanévtől egy új épületszárnnyal bővül a komplexum. Ha tehát csak megtippeljük, hogy hány személyautó fog parkolni és megfordulni az iskola közelében, kiderül, milyen zsúfolt, forgalmas a környék. Nem lenne környezetbarátabb megoldás, ha a tömegközlekedés nagyobb szerepet vállalna az iskola megközelítésében?

A buszközlekedéssel kapcsolatos gond még az is, hogy nyolc óra után ezek a járatok szinte egy időben mennek el, nagyjából félóránként. Ha tehát valaki lekési, annak minden nap hosszú perceket kell várnia a következőre esőben, hóban, napsütésben is, ami nem kis bosszúságot okoz. Reméljük tehát, hogy a szeptemberi tanévkezdésre megjavulnak ezek az áldatlan állapotok.

(Név és cím a szerkesztőségben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában