postabontás

2019.11.21. 15:24

A város tüdeje lassan meghal – írja olvasónk

Olvasónk arról írt, hogy a Mecsekoldalban lassan már annyi lesz az autó, hogy kipufogógázba fog belefulladni a környék.

Pécs, 2018. október 16. Szmogos levegõ Pécs felett 2018. október 16-án. MTI Fotó: Sóki Tamás

Fotó: Sóki Tamás/MTI

- Megszokott útvonalamat, amely a Hunyadi úton vezet lefelé, az útlezárás miatt megváltoztattam és a Péter utcán szerettem volna kikerülni. Ez nem sikerült, mert egy hatalmas építőanyaggal teli kamion zárta el a lejtőt. Én naiv azt gondoltam, hogy mindjárt megszűnik az akadály, hát amíg várakoztam, körülnéztem. Legnagyobb megdöbbenésemre hatalmas építkezések folynak ebben a szűk utcában. Tűnnek el a megmaradt családi házak, sőt még a támfal-szakadékból is kinőtt egy óriási társasház, a keskeny utcában mindenhol autók parkolnak és káosz uralkodik – írja olvasónk.

A levelében felmerül kérdésként: „Mi lesz itt, ha mindegyik társasház felépül? Hogyan lehet egyáltalán közlekedni a sok autótól. Az rendben van, hogy mindegyik lakáshoz elkészül egy teremgarázs hely is (talán), de mi lesz a többivel? Ezen a környéken már megszokott a családonkénti több autó és látogatóba is jönni fog a rokonság. Mi lesz ezzel az utcával? A kipufogógázba fog belefulladni a környék?”

-Szinte minden évben megjelenik egy nagy újságcikk, hogy a Mecsek oldalán építési korlátozás van érvényben, mert meghal a város tüdeje, de a cikkek megjelenésén kívül úgy látszik, hogy nem történt semmi, mert már az ilyen talpalatnyi helyek is beépítésre kerülnek. Nincs menekvés, a város tüdeje lassan, de biztosan meghal! – zárja sorait olvasónk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!