postabontás

2020.09.13. 16:51

Illő lenne tartani a távolságot – kéri olvasónk

Szívemből szólt az egyik Postabontásban megjelent egyik írás zárójeles félmondata, az ajánlott távolság be nem tartásával kapcsolatban, miszerint: „Ha nincs járvány, legtöbbünk alapból is kellemetlenül érzi magát egy olyan helyzetben, amikor a fülébe szuszognak – főleg nőként...” – kezdi levélírónk.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Marta.RS

Uraim! Nekünk, nőknek rettentően kellemetlen, amikor például egy pénztárnál várakozva túl közel állnak hozzánk, mögöttünk a sorban. Létezik egy társasági, egy személyes és egy intim szféra! Tartsuk be a tisztességes távolságot – vírustól függetlenül is! Nem vagyunk birkák, hogy szorosan álljunk idegenként egymás mellett, mögött. Az angol nyelv ezt nagyon szemléletesen „kartávolságnak” nevezi, a magyar pedig „három lépésnek”. Ez így lenne illendő idegenekkel – kényszerhelyzetekben. Pláne a hölgyekkel. Ne okozzunk ezzel felesleges feszültséget egymásnak! Van abból mostanság úgyis éppen elég.

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában