Postabontás

2021.03.13. 19:00

Miért is fizetjük az építményadót? – kérdezi olvasónk

A hónap elején már be szoktam fizetni a szolgáltatóktól érkezett csekkeket – olvasható a levélben.

Dunántúli Napló

Tudom, sokan elítélnek, mert nem térek át a banki átutalásra. De maradi vagyok, és szeretem tudni, hogy mennyi pénzzel gazdálkodhatom a hónap hátralevő részében. Ezért maradok inkább a sárga csekknél.

Meglepődve vettem azonban tudomásul, hogy egyvalamit nem vettem figyelembe ebben a hónapban, ez pedig az építményadó. Kisnyugdíjas vagyok, fizetnem kell erre majdnem tízezer forintot, ami nagyon fog hiányozni a következő hetekben. Ugyanakkor el is gondolkodtat, hogy mért is kell nekem ezt fizetnem?! Hiszen ennek közvetlen hasznát nem élvezem. Például Kozármislenyben építményadó nem létezik. A körülöttem lévő utcák, járdák burkolata olyan, ha nem figyelünk oda, bokánkat törhetjük. Még a pártállam idejében volt az ún. teho. Az első kerületi tanács megkérdezte az állampolgárokat, hogy mire szeretnék, ha fordítanánk ezt a pénzt. Jutott belőle utak, járdák, lépcsők stb. javítására is.

Név és cím a szerkesztőségben

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában